Ga naar de inhoud
hondensalon olsene logo

Puppygewenning

In samenwerking met de Mobimals – mobiele kinderboerderij – bieden wij workshops puppygewenning aan met andere diersoorten. (zie ook nieuws)

Onze intentie is om pups te laten uitgroeien tot volwassen honden met een verminderd jachtinstinct of angst naar andere diersoorten toe door ze op jonge leeftijd te socialiseren/habitueren met andere diersoorten.

De diertjes van de kinderboerderij (schaap, geitjes, eendjes, konijnen, kippen,…) zijn hiervoor uitermate geschikt en zijn het gewoon om met andere diersoorten alsook honden om te gaan en samen te leven. De dieren zijn ook naar mensen toe heel sociaal in omgang.

Deze workshops zijn geschikt voor alle pups onder de 12 weken (tot dan loopt een cruciale fase nl. de socialisatiefase in het leven van de hond).

Op 7 oktober 2018 geven we onze eerste workshop samen (zie contact voor adres).

Indien gewenst kan je ons ook altijd boeken op aanvraag bij u thuis of op een andere locatie.

Puppygewenning II (voor pups tem 6 maanden die al een eerste puppygewenning gevolgd hebben)  kan georganiseerd worden indien voldoende geïnteresseerden een tweede sessie gewenning wensen.

Puppyparcours

Wij organiseren workshops ‘puppyparcours’ voor pups tem 6 maanden om ze adhv een positieve, speelse en beloningsgerichte manier te laten gewennen (habitueren) aan bepaalde toestellen, attributen, ondergronden, geluiden,… met opnieuw als doelstelling de hond tot een neutrale/minder angstige hond te laten uitgroeien.