Ga naar de inhoud
hondensalon olsene logo

Training en advies

Wij bieden privé-training aan – zie ‘contact’ voor adres – op een speelse en beloningsgerichte manier (via (stem)clickersysteem + koekjes) en op maat van jouw hond. Samen op een leuke manier trainen en bijleren en zo jullie band versterken. Wij gaan van start met een rustoefening zodat de hond eerst zijn rust heeft gevonden alvorens de training aan te vatten. Dit om de hond efficiënter te laten bijleren want een overprikkelde hond, neemt weinig nieuws op.  In de trainingen zelf wisselen we de oefeningen af met tal van (denk)spelletjes om de motivatie van de hond zo hoog mogelijk te houden en er veel plezier aan te laten beleven. Wij integreren ook verschillende gewenningsattributen binnen de lesjes. (voor pups vanaf 8 weken, ook voor (jong)volwassen honden)

Naast de gehoorzaamheidstrainingen, bieden wij vanaf 2024 ook nog fun-&trickstraining aan (vanaf +- 1 jaar en reeds basistraining gevolgd). Voor alle hondeneigenaren die naast de basistraining graag ook funoefeningen/trucs willen aanleren aan hun viervoeter, waar plezier centraal staat en jullie onderlinge relatie versterkt wordt. Lijkt het jou leuk dat jouw hond zelf zijn speelgoed kan opruimen en er nog eens plezier aan beleeft ook? Of wil je graag wat doggy dancing oefeningen aanleren of jouw hond leuke poses leren aannemen voor op een foto(shoot)? Dit en nog zo veel meer zullen wij aanleren tijdens deze lessen.

Daarnaast geven wij ook nog advies omtrent aanschaf (pre-puppyadvies), opvoeding en tips (puppyadvies tot leeftijd van 6 maanden), probleemgedrag (leeftijd +6 maanden). Nadien kan er gekozen worden voor privé-training, zowel voor pups als voor (jong)volwassen honden met probleemgedrag.

Er wordt aangeraden om bij een eerste pup op advies te komen alvorens de privé-lessen aan te vatten, ook voor honden met probleemgedrag wordt er altijd eerst een adviesconsult gegeven alvorens te starten met privé-lessen.